Træneren på ”skole”

Stensballegaard Golfklubs PGA træner, Jesper Thorsøe, spiller ved siden af trænergerningen på den professionelle nordiske tour, Nordic League. Jesper spiller primært de danske afdelinger, hvor han spiller omkring 5-6 turneringer årligt udover diverse Pro-Am’s og andre mindre turneringer. For at have spillerettighed til året efter, skal man ved sæsonens afslutning spille en såkaldt Q-School, hvor man spiller om hvilken kategori man har til næste sæson. Den kategori, eller prioritering om man vil, afgører således hvilke turneringer man kan spille i 2020.

I den forgangne uge skulle Jesper så forsøge at spille sig til den bedst mulige kategori via Q-School på Rømø Golf Links.

Mandag og tirsdag blev den danske First Stage afviklet over 2 runder. De 22 bedste spillere avancerede til Final Stage. Jesper spillede banen i 71 slag (-1) mandag, og 74 slag (+2) tirsdag, hvilket rakte til en 14.plads og dermed videre kvalifikation. Efter en hviledag onsdag, fortsatte strabadserne på blæsende Rømø om torsdagen.

Torsdag og fredag var de bedste spillere samlet fra den finske, norske og svenske udgave af First Stage til Final Stage. Både blæsten og regnen tog til, så vejrforholdene gjorde sit til, at 71 slag (-1) var nok til en delt 8.plads i det stærkere felt. Fredag morgen gav banen op grundet de store mængder vand, og dermed stod torsdagens resultat fast og en 8.plads gav dermed Jesper den bedst mulige kategori til 2020.

Jesper udtaler: ”Ugen på Rømø var en af de hårdeste mentale kampe jeg har kæmpet på en golfbane. Alle dele af mit spil føltes ’rustent’, men den 15. kølle, mit hoved, var skarpere end hidtil. De svære vejrforhold gjorde, at ingen slag var lette og et godt slag kunne blive straffet hårdt. Jeg er meget tilfreds med min indsats, og glæder mig til en ny sæson, hvor jeg kan repræsentere Stensballegaard Golfklub som træner og spiller på bedst mulig vis.”

Herunder er link til leaderboardet for de to afdelinger:

First stage

Final stage

 

Tilbage til oversigt

Følg os på Instagram