Kronikere skal mærke den gavnlige effekt af at spille golf.

Nyt tiltag i Stensballegaard Golfklub giver personer med en kronisk sygdom en oplagt mulighed for at komme i gang med at svinge golfkøllen. Med et 4-ugers gratis golfforløb håber klubben, at flere får øjnene op for, hvordan golf gavner ens trivsel.

“Nej, det er en latterlig sport, for den dyrkes i fashionable klubber af rige mennesker, som går rundt på græsplænen med deres små hvide kugler.” Sådan udtalte Kim Larsen sig om golf tilbage i 1992. Selvom der er løbet meget vand under broen siden, og at over 150.000 danskere i dag er medlem af en golfklub, lever fordommene i bedste velgående.

Det er noget, som ærgrer Holger Westman fra Stensballegaard Golfklub, for det bidrager til, at rigtig mange ikke kommer med ud på banen og oplever, hvad golf i virkeligheden er: en sport, hvor alle kan være med, som samtidig byder på en masse socialt samvær og frisk luft.

Så nu er golfklubben klar med tiltag for nogle af dem, der vil have rigtig stor glæde af at opleve dette. Nemlig personer med en kronisk sygdom som f.eks. diabetes, hjerte-kar-sygdomme, gigt, lungesygdomme og kræft.

”Det giver rigtig god mening, at vi gør noget ekstra for at få personer med en kronisk sygdom til at prøve, om golf er noget for dem. For i modsætning til mange andre sportsgrene, er golf noget, der kan spilles af alle. Og så er der det sociale element. Når man først kommer herud og hygger sig med hinanden, så bliver det noget, man slet ikke kan undvære,” udtaler Holger Westman.

Et landsdækkende tiltag i en lokal udgave
Med tiltaget bliver golfklubben en del af det landsdækkende projekt, som Dansk Golf Union og Diabetesforeningen har igangsat med støtte fra Friluftsrådet. For at nå ud med budskabet til så mange som muligt samarbejder golfklubben med kommunens sundhedscenter og en række lokale patientforeninger. Det er dog ikke et krav, at man skal være medlem af en patientforening for at kunne deltage – det vigtigste er, at man har lyst til at give den grønne sport en chance. Hvis man har lyst til at starte sammen med sin mand/kone/kæreste/ven, er denne også hjertelig velkommen.

En god aktivitet i en corona-tid.
Tiltaget bliver også hilst velkommen af projektleder for Bevæg dig for livet-indsatsen i Horsens Kommune, Casper Due Fogt. Han peger specielt på det sociale element ved sporten som værende vigtig i disse tider:
”I Bevæg dig for livet-indsatsen arbejder vi for at flest mulige får mulighed for at komme ud og bevæge sig.

Ovenpå vinterens nedlukning, tror jeg, at både borgere med og uden kroniske sygdomme, har trængt til at komme ud og få lidt frisk luft. Når det så ovenikøbet kan kombineres med at man kan tage et familiemedlem eller en ven med, så håber jeg, at vi med denne indsats kan få flere til at tage imod tilbuddet og prøve golfsporten af.”

Desværre er COVID-19 noget, der kommer til at være iblandt os noget tid endnu. Holger Westman fra Stensballegaard Golfklub fremhæver dog, at golf er en af de sikreste sportsgrene at give sig i kast med, da det foregår udendørs, samt at det er nemt at holde afstand til hinanden. Samtidig understreger han, at alle myndighedernes restriktioner selvfølgelig vil blive fulgt.

Fakta: Forløbet starter torsdag d. 20. april kl.16.00. Klubben stiller gratis låneudstyr til rådighed. For mere information kontakt Stensballegaard Golfklub på mail: golf@stensballegaardgolf.dk eller telefon 75 65 80 18.

Se mere her 

Tilbage til oversigt

Følg os på Instagram